Growth Hacking – en morgon i tillväxtens tecken

På frukostmöte 07:07am den 3 maj var det tillväxt som stod i fokus – på ett lite nygammalt sätt!

Growth Hacking är ett relativt nytt modeord och stod på agendan för dagen. Och vad är det då? Att marknadsföra på nya innovativa sätt utan stor budget – att använda användarna, och att tänka nya kanaler för att sprida sitt budskap och att låta användarna sprida ditt budskap – detta är en del av begreppet. Allt med fokus enbart på tillväxt (och få varumärkesbyggande på köpet).

Med på plats för att tala under morgonen var Hampus Jakobsson – affärsängel och startupikon i Malmö. Gabriella Olsson från Framkalla berättade konkret om sina Growth Hacking erfarenheter från byggande av både personligt och kommersiellt varumärke.

Hampus berättade om steget från traditionell marknadsföring – att man inte längre ska tänka bara de traditionella kanalerna. Ett tips var att man som företag tar fram mikroprodukter – att man ska låta innovatörerna med tokiga idéer ibland hållas på företaget då små sidoprodukter kan betyda stora vinster via ex spridning på sociala medier. Detta är ju ett sätt att låta användarna vara dina marknadsförare.

Gabriella berättade om företaget Framkalla som levererar tryckta bilder via app och hur hon genom att presentera snygga bilder ur sina användares flöden på framförallt instagram arbetat fram fler följare som i sin tur sprider budskapet och genererar försäljning. Med hjälp av ”influencers” – personer med många följare på sociala medier kan man effektivt och relativt kostnadseffektivt få ut sin i detta fall tjänst till fler följare snabbt – influencers tar olika mycket betalt och man får välja de som passar ens målgrupp just då.

 

Tryck på bild nedan för bildgalleri – ESC för att avsluta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *