Årets näringslivspriser utdelade

I ett fullt Malmö Live delades under måndagkvällen priser för 2016 års näringslivshjältar ut.

 

Och vinnarna var:

Malmö stads näringslivspris inom life science 2016

Motivering:
Med en odontologiprodukt mot tandlossning i världsklass tas nu nästa kliv i expansionen.
Genom en imponerande process- och teknikutveckling i världsklass, utökas produktionen och dessutom etableras nu ett internationellt center i Malmö för stabilitetsstudier för produkter även från moderbolaget i Schweiz.

Malmö stads näringslivspris inom life science 2016 går till:
Biora

Årets Näringslivsrookie i Malmö 2016

Motivering:
En riktig entreprenör bygger broar mellan världar som de flesta upplever som åtskilda. En riktig entreprenör ser helt nya, gärna breda, vägar där andra ser invanda hjulspår. Vinnare av Sydsvenskans och Malmö stads pris till årets näringslivsrookie är en person som sannerligen förstått att gräva där han står, och som tack vare sitt företag har möjlighet att förbättra livet för tusen och åter tusen människor.

Årets Näringslivsrookie i Malmö 2016 är:
Jacob Dahlberg, Arthro Therapeutics

Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling 2016

Motivering:
Årets vinnare får priset för att gång på gång ha visat att social och ekologisk hållbarhet går hand i hand och tillsammans kan generera såväl ekonomisk tillväxt som ett ökat förtroende för företaget. Med sin starka lokala förankring och sitt stora engagemang för Malmö och dess invånare har de blivit en stark och viktig aktör på fastighetsmarknaden i staden.

Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling 2016 går till:
Trianon

Årets Jobbkomet i Malmö 2016

Motivering:
En av Malmös jobbmagneter som på ett annorlunda sätt engagerat sig i konflikter i världen. Med närmast programmerad passion och nytänkande har tillväxten varit fantastisk. Vår vinnare satsar på en helt ny himmaplan och de spelar i en helt annan division!

Årets Jobbkomet i Malmö 2016 är:
Massive Entertainment

Bästa Malmöambassadör 2016

Motivering:
Med en lätt omformulering av SDS kända devis ”har du sett världen….”
Hon har sett världen, hon har sett – och valt – Malmö. Efter en lång karriär i internationella organisationer och många års arbete i olika världsstäder, valde hon att bli rektor, president, på World Maritime University. Här har hon på kort tid blivit en riktig ambassadör, inte bara för WMU, utan också för Malmö. Hon har de senaste åren rest över världen för att berätta om sitt fantastiska universitet – och om staden universitetet ligger i. Malmö blir en viktig nod i FN:s klimatforskningsarbete för att nå FNs globala hållbarhetsmål. I Malmö utgör FNs globala mål ledstjärnor i det lokala arbetet med att skapa en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar stad. Och här är hon en Malmöambassadör i ordets allra bästa – och internationella –  mening.

Bästa Malmöambassadör 2016 är:
dr. Cleopatra Doumbia-Henry, World Maritime University (WMU)

Malmö stads näringslivpris inom mångfald 2016

Motivering:
Arbetet inom mångfald och inkludering har med åren fått en framträdande del i företagets affärsstrategi. Vår vinnare har höga visioner och ser en stark affärsnytta med att utveckla en inkluderande arbetsmiljö, där alla människor oavsett etnisk bakgrund kan bidra fullt ut och att deras kompetens tas tillvara.

Malmö stads näringslivpris inom mångfald 2016 går till:
Skanska

Region Skånes pris synnerliga insatser för Skånes utveckling 2016

Motivering:
Priset för synnerliga insatser för Skånes utveckling går i år till en samhällsaktör som för över femtio år sedan påbörjade sin karriär tillsammans med sin bror och en begagnad sopbil på Bjärehalvön.
Han har ett starkt socialt engagemang som gång på gång ger avtryck i regionen, inte minst i Ängelholm där han var med och bildade Hälsostaden Ängelholm AB, fastigheter för friskare vård.
Han har verkligen lyckats få ihop en hel del, sedan han tillsammans med sin bror Erik grundade PEAB. Han var en helt avgörande faktor till att Medicon Village i Lund kunde skapas och hans intresse för forskning och förbättrad vård synliggörs bl.a. i Stefan Paulssons cancerfond och Mats Paulssons stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande. Priset går i år till en samhällsentreprenör per definition, en man med ett både stort och gott hjärta, en varm personlighet och medmänniska.

Region Skånes pris, synnerliga insatser för Skånes utveckling 2016 går till:
Mats Paulsson

Malmö stads näringslivpris i kategorin kreativa näringar 2016

Motivering:
Årets vinnare har ett sällsynt gehör för samtiden och har gång på gång visat att funktion inte behöver betyda avkall på varken kvalitet eller konstnärligt uttryck. Kärleken till materialet går inte att ta miste på och med ett tydligt eget formspråk har fansen och härmaporna blivit många. Malmö må vara basen men årets pristagare har med sin förmåga att sätta våra mest vardagliga ting i fokus uppnått kultstatus långt utanför stadsgränsen och satt både Malmö och Sverige på designkartan.

Malmö stads näringslivpris i kategorin kreativa näringar 2016 går till:
Signe Persson Melin

Årets Företagare i Malmö 2016

Årets Företagare driver ett bolag med en tydlig vision – vi utför jobbet med passion – eller inte alls. Företaget konkurrerar om de globala uppdragen, och har rott hem prestigefyllda affärer, mitt framför näsan på betydligt större internationella drakar i branschen.
Många av oss här ikväll är indirekt påverkade av de lösningar vinnaren hjälper sina kunder med, men för de flesta är han och företaget doldisar. Han har en stark tro på staden Malmö, där huvudkontor, ursprunget och den fasta basens finns. Från Malmö är världen runt hörnet.

Årets Företagare i Malmö 2016 är:
Nicklas Persson – AddPro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *