Bella och Frida är näringslivshjältar – nominera och ta chansen att hylla och lyfta dina!

En ”otrolig ära” och ”en extrem lycka” . Så säger Bella Malekian och Frida Martinsson, två tidigare nominerade till Malmö Näringslivsgala. Nu är det dags för en ny nomineringsrunda till 2018 års gala.

 

Så här såg det ut när Bella och Frida nominerades och blev finalister

Bella Malekian startade Malmö Dansakademi redan som 15-åring.

– Det var tufft. Jag gick i skolan samtidigt och satsade på MVG i alla ämnen för jag ville bli psykolog. Jag hade inget körkort och ingen lokal utan fick släpa alla grejer jag skulle ha med mig på bussen till olika lokaler.

Genom sitt driv och sin tro på sig själv, och med hjälp från familjen som bland annat gick in som borgenärer, har det ändå gått väldigt bra. Bella insåg att det var danslärare och dansskollärare hon ville vara. Och idag, drygt tio år senare, är Malmö Dansakademi Skånes största med 75 danskurser i veckan, 40 olika dansstilar och med 1 200 elever per termin.

Hon nominerades 2015 som årets rookie och till mångfaldspriset.

– Det var en otrolig ära. Jag blev chockad över att någon uppmärksammade mitt arbete. Jag visste inte att det var möjligt att bli nominerad till två priser, berättar Bella Malekian.

Det var först då hon insåg vad hon åstadkommit och vågade stå för det.

– Det har förändrat mitt liv. Bokstavligen. Innan dess nämnde jag aldrig att jag var vd. Jag var ung, kvinna och invandrare – det var så mycket fördomar om vem jag borde vara, så i stället sa jag att det var ett familjeföretag och att jag bara var anställd.

Och galan gick bra. Bella vann båda sina klasser.

– Det var otroligt! Årets rookie trodde jag själv mest på. Jag blev så glad. Mina föräldrar var där och de grät. Så vi satt och småfirade när jag fick höra att vi även vunnit mångfaldspriset. Vi blev helt lyriska!

Bella gick upp och höll ett tal rätt ut från hjärtat:

– Jag hade inte planerat något utan pratade bara rätt ut om hur viktigt det är att tro på sig själv. Och publiken gav ett otroligt stöd! Det var många som kom fram efteråt och sa att de tyckte talet var rörande. Jag ryser än idag när jag pratar om det.

Frida Martinsson kan också berätta om hur nomineringen till näringslivsgalan lyfte henne. Hon driver företaget by Frida Em med fokus på hållbar utveckling genom design.

– Jag var låg och sorgsen. Jag var i ekonomisk och personlig kris efter att ha förlorat min mamma ett halvår innan jag fick idén. Det var när jag satt tillsammans med några andra och pysslade med en cykelslang som jag blev inspirerad av ett halsband och skapade mitt första verk: ett body belt. Och det var som en uppenbarelse! Jag insåg att det var det här jag skulle göra, jag skulle skapa. Och direkt kom konceptet, och det var så enkelt. Jag skapar med förbrukat material från närområdet och samarbetar med lokala entreprenörer för att på det viset bygga upp staden på alla plan – miljömässigt, ekonomiskt och kulturellt, säger Frida Martinsson och fortsätter:

– Jag begränsar mig inte. Jag såg att det var möjligt direkt och jag har min vision ständigt närvarande. Jag tror på riktigt att det här är ett av stegen mot en bättre och mer hållbar värld.

Hon nominerades till 2016 års gala i klassen Miljö- och hållbar utveckling.

– Det var en extrem lycka! Mitt arbete likställdes nu med andra stora företag. Nomineringen var också extremt viktigt för min verksamhet. Det var en bekräftelse på att jag har Malmö med mig. Galan öppnar också upp för otroliga möjligheter genom att du presenteras för andra entreprenörer från Malmö och hela Sverige. Det är superviktigt.

Näringslivsgalan 2017 är den 16:e i ordningen och hålls kvällen den 12 februari 2018. Vinnare de senaste åren har bland annat varit formgivaren Signe Persson-Melin, spelutvecklingsföretaget Massive Entertainment och tv-serien Bron. Syftet med galan är lyfta fram framgångsrika och nytänkande företag och människorna bakom dem. Nominera kan man göratill och med den 27 oktober – och kategorierna är Kreativa näringar, Årets näringslivsrookie, Life science, Mångfald, Miljö- och hållbar utveckling, Årets Malmöföretag, Årets jobbkomet. För den som inte tycker sig hitta rätt kategori finns nomineringshjälpen som innebär att man kan nominera och sedan få hjälp med att se till att förslaget hamnar i lämplig kategori.
De inlämnade bidragen bedöms av en jury.

Bella Malekian sitter själv i juryn till två av kategorierna i år och hon uppmanar fler att nominera:

– Ta chansen att ge någon ett sånt här erkännande. Det förändrar liv – så tveka inte!

 

Nominera här fram till 27 oktober >>

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *