Finalisterna till årets näringslivspriser är här!

20 dec 2016

Under hösten har allmänheten kunnat nominera sina hjältar till de sju kategorierna på Malmö Näringslivsgala: Mångfald, Life Science, Kreativa näringar, Miljö och hållbar utveckling, Årets näringslivsrookie, Årets jobbkomet och Årets företagare.

Nu har jurygrupperna valt ut årets 21 finalister – näringslivshjältarna som kommer att stå i rampljuset på galan den 13 februari på Malmö Live.

Finalisterna är:

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM KREATIVA NÄRINGAR

 

“Skateboard i Malmö” – Streetlab, Föreningen Bryggeriet, Polar Skate

Aktörerna som med gott samarbete med kommun och näringsliv skapat en skateboardscen, mötesplats och ett brinnande intresse för skateboardkulturen i Malmö. Och som vidareutvecklat branschen med ett brett utbud av utrustning, kläder skor osv. för nyblivna entusiaster och satt skateboard i Malmö som fenomen på den internationella kartan.

www.streetlab.nu www.bryggeriet.org www.polarskateco.com

 

Très Bien

Très Bien är ett modehus med bl.a. egna kollektioner som suddar ut gränserna mellan high fashion och street wear och känns igen i samtida ungdomskultur, konst och musik. Deras e-shop bjuder förutom på deras egna specialdesign på några av de bäst ansedda klädmärkena och är vida kända utanför Malmös gränser och Très Bien har slagit igenom starkt på den internationella marknaden.

www.tres-bien.com

 

Signe Persson-Melin

Sveriges Grand Lady på form och design, verksam sedan över sex decennier med lera som sitt huvudsakliga arbetsmaterial. Klassiker som glasburken Sill i kvadrat, serviserna Chess och Signum och stora serier för varumärken som Boda Glasbruk, Boda Nova och Höganäs Keramik. Offentliga utsmyckningar på T-centralen i Stockholm, Sveriges första professor i glas- och keramik vid Konstfack i Stockholm och med sin första verkstad i Malmö redan på 50-talet.

www.melindesign.se

 

ÅRETS NÄRINGSLIVSROOKIE I MALMÖ

 

Midnight Hub – Sara Casén

Sara har tillsammans med medgrundarna Erik och Johan startat Midnight HUB och givit sig in i en av Sveriges största och snabbast växande bransch ”Datorspelsbranschen”.  Sara är med och skapar ett en utvecklande arbetsplats för spelutvecklare som tillsammans ska bredda betydelsen för vad spel kan förmedla och vara.

www.midnighthub.com

 

Radinn – Philip Werner

Philip har grundat och driver företaget Radinn AB. Ledstjärnan är att alltid ha roligt på jobbet, genom envishet och hårt arbete har han varit med och utvecklat en helt ny innovativ vattenfarkost som nu nått marknaden och levereras från Malmö till hela världen.

www.radinn.com

 

Arthro Therapeutics – Jacob Dahlberg

Arthro Therapeutics VD Jakob brinner för att förändra, experimentera och utmana. Företaget har tagit fram en mjukvara för hur man behandlar kroniska sjukdomar som artros och kan komma att visa vägen för hur man i framtiden på ett nytt sätt behandlar kroniska sjukdomar.

www.arthrotherapeutics.com

 

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM LIFE SCIENCE

 

TePe Munhygienprodukter

I fem decennier har TePe förbättrat munvården för människor över hela världen. I ett nära samarbete med akademin och genom en nyinrättad stiftelse ges generösa resurser till

forskning och utveckling och med en ständigt stark försäljningsutveckling och hög exportandel fortsätter TePe att sätta Malmö på den internationella kartan.

www.tepe.com

 

Biora

Med en odontologiprodukt mot tandlossning i världsklass, utvecklad i Malmö och med en produktionsanläggning godkänd för medicintekniska produkter i klass 3, kliver nu Biora

vidare och utvidgar sin verksamhet. Genom en imponerande process- och teknikutveckling etableras nu ytterligare produktion och ett internationellt center i Malmö för

stabilitetsstudier också för produkter från moderbolaget Straumann i Schweiz.

 www.nordic.straumann.com

 

Rubin Medical

För Rubin Medical står patienten alltid i fokus. Med högkvalitativa produkter inom diabetesområdet, såsom insulinpumpar och automatiserad glukosmätning, förbättras

livskvaliteten för tusentals patienter i Norden dagligen. Detta har också satt ett tydligt avtryck försäljningsframgångar och resultat. Med Malmö som bas blickar man nu framåt för

att bidra till ytterligare förbättrad diabetesvård.

www.rubinmedical.se

 

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM MÅNGFALD

 

Skanska

Arbetet inom mångfald och inkludering har med åren fått en framträdande del i Skanskas affärsstrategi. Skanska har höga visioner och ser en stark affärsnytta med att utveckla en inkluderande arbetsmiljö, där alla människor oavsett etnisk bakgrund kan bidra fullt ut och att deras kompetens tas tillvara.
www.skanska.se

 

Manpower

För Manpower och Fadi Barakat innebär mångfald nya affärsmöjligheter som främjar innovationsarbete och effektivitet för Sveriges företag och verksamheter. Fadi har via sitt arbete hos Manpower drivit mångfaldsperspektivet till en ny nivå. Han har öppnat dörrar till arbetsmarknaden för personer med olika etniska bakgrund.

www.manpower.se

 

MINE, Mentorship Inspiration Networking Education

Mine har arbetat i 13 år för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Mine har inspirerat företag till att tänka i nya banor vad gäller mångfald i affärslivet och skapat metoder och nätverk så att människor som inte har något eget naturligt nätverk i Sverige får det lättare att komma in i arbetslivet.

www.mine.se

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING

 

Trianon

Trianon är ett företag med stark lokal förankring i Malmö. Ett företag som gång på gång visat att social hållbarhet och ekologisk hållbarhet tillsammans kan generera ekonomisk tillväxt och förtroende för företaget.
www.trianon.se


By Frida EM

By Frida har ett unikt och snyggt sätt att skapa smycken av material som tappat sin ursprungliga funktion. By Frida har visat att hållbart mode kan både vara snyggt och attraktivt med kreationer som vi t.ex. fått se på TV-galan Kristallen. https://www.facebook.com/Byfridaem/

 

Stena Fastigheter Malmö

Stena Fastigheter i Malmö visar exempel på hur energieffektivisering och satsning på sociala kärnvärden ger positiva effekter för hela företaget. Stena Fastigheter köper bl.a. enbart grön el till sina fastigheter, är miljödiplomerade och jobbar mot tydliga mål att minska elanvändningen.

www.stenafastigheter.se

 

ÅRETS FÖRETAGARE I MALMÖ

 

Viser – Robert Green
Viser AB är experter på trygghetslarm och har med Robert vid rodret lyft fram bolagets kärnkompetens och paketerat den till en lösning som idag erbjuder trygghet och enkelhet för äldre, anhöriga och anställd personal inom äldreomsorgen. Viser har vuxit till en trygg och solid partner att göra affärer med.
www.viser.se

 

AddPro – Nicklas Persson

AddPro med Niklas i spetsen har utsetts till Sveriges bästa leverantör av IT-konsulttjänster 2016 och rankas som det absolut bästa företaget inom detta område för att skapa mervärde till sina kunder. Detta enligt Radar Groups stora årliga leverantörskvalitetsgranskning i Sverige.

www.addpro.se

 

Förenade Bil – Joakim Söderström

Förenade Bil AB i Malmö grundades 1921 och är ett familjeföretag. Joakim har som tredje generation utvecklat företaget framgångsrikt till att bli landets äldsta kompletta bilföretag.

www.forenadebil.bmw.se

 

ÅRETS JOBBKOMET I MALMÖ

 

Massive Entertainment

Massive Entertainment har under flera år växt i Malmö och erbjudit nya arbetstillfällen. Tack vare årets lyckade produktlansering på en mycket konkurrensutsatt marknad, ser framtiden fortsatt ljus ut. Inte minst med tanke på att man förvärvat ett helt kvarter, för att säkra utrymme för den fortsatta tillväxten.

www.massive.se

 

Radix Kompetens

Radix Kompetens AB erbjuder bl.a. stöd och matchning för arbetssökande och driver arbetsmarknadsprojekt tillsammans med företag, föreningar och lokala aktörer. Radix Kompetens har växt kraftigt under året och företaget har en mångfald bland sina anställda och dess verksamhet bidrar till att bryta utanförskap.

www.radixkompetens.se

 

Telavox

Telavox utvecklar världsledande lösningar för bl.a. smart och effektiv telefoni och chatt för att göra företag mer öppna, effektiva och tillgängliga. Telavox är ett entreprenöriellt företag med bas i Malmö som är framgångsrikt på en tuff, internationell marknad och har under flera år växt i Malmö och erbjudit nya arbetstillfällen.

www.telavox.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *