Malmö försiktigt uppåt i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet

När företagen har givit sin bedömning visar företagsklimatet i Malmö en försiktig förbättring mot förra året i Svenskt Näringslivs årliga mätning som nyss släppts. Enligt det sammanfattande omdömet får Malmö betyget 3,19 på en skala från 1 till 6 där 1 är dåligt och 6 är utmärkt. Under de tre senaste åren har Malmö visat små förbättringar varje år.

Det övergripande betyget för företagsklimatet i Sverige är 3,37 vilket är en liten nedgång jämfört med förra året. Stockholms sammanfattande omdöme är 3,32 och placerar sig därmed strax över Malmö och Göteborg placerar sig under med betyget 3,08.

32 897 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sin kommun i 2020 års uppdaterade enkät av Svenskt Näringsliv.-

– De senaste åren har företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet i Malmö ökat något. Detta är givetvis glädjande men vi fortsätter våra satsningar för att förbättra den kommunala servicen, säger Sebastian Drott, enhetschef på Näringslivskontoret i Malmö.
– Nu närmast kommer vi att träffa Svenskt Näringsliv för att gå igenom resultatet och finna lämpliga åtgärder att vidta för Malmös del. Utöver detta kommer vi att se över processerna i staden för att ytterligare stärka vår kommunala företagsservice. Att ständigt söka förbättra sig blir såklart extra viktigt i tider då näringslivet har det speciellt tufft som nu.

Källa Svenskt Näringsliv

Sammanfattande omdöme över tid i storstadsregionerna

Läs hela undersökningen här >>

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *