MFF visar vägen till ett yrke på fotbollsplanen

Foto: Jesper Landby

Foto: Jesper Landby


I november 2016 anordnade Malmö FF tillsammans med Arbetsförmedlingen och Malmö stad ”Karriärdag med Fotbollsturnering 2.0″. Syftet med turneringen är att skapa en mötesplats för företag och arbetslösa ungdomar. 14 lag med representanter för offentliga arbetsgivare och lag med privata aktörer delade alla en dag med spel, samtal och vägledning.

Nu är det dags igen! Den 6 mars 2017 anordnas nästa karriärdag med fotbollsturnering där företag och ungdomar kan vara med (se kontakt längst ned).

Karriärdagen 23 november 2016 var en del i MFF:s gemensamma satsning ”Karriärakademin”, Malmö FF:s initiativ för att göra en insats mot ungdomsarbetslöshet. Verksamheten ryms inom avdelningen MFF i Samhället, där Malmö FF samlat de verksamheter som syftar till att klubben ska vara en positiv kraft i det samhälle vi verkar i.
Under hösten 2016 arbetade Karriärakademin med planeringen av det event som blev ”Karriärdag med fotbollsturnering 2.0”. Dagen var ämnad som en vägledande aktivitet där arbetslösa ungdomar får möjlighet att träffa riktiga yrkespersoner som berättar om sina yrken. Konkret innebär det att ett tiotal arbetsgivare och ca 80 ungdomar matchas i lag med den arbetsgivare vars bransch de var mest intresserade av. Efter en stund med traditionellt format med minimässa, formeras lagen och man äter lunch och spelar sedan fotbollsturnering tillsammans.
Målet är också att ungdomarna får en möjlighet att börja bygga sitt professionella nätverk och möta yrkesverksamma personer i en annorlunda miljö, bort från arbetsförmedlingskontor och intervjurum. Karriärdagen skall bli ett engagemangshöjande forum som leder till att fler arbetslösa Malmöungdomar i åldern 16-29 år studerar eller arbetar.
Karriärdagen finansieras av Arbetsförmedlingen, Malmö stad och Malmö FF.


Var med den 6 mars 2017

Vill ditt företag vara med? Hör av dig till Karin Heri (karin.heri@mff.se) på MFF:s Karriärakademi. Vill du som ungdom vara med kontaktar du Arbetsförmedlingen.

Fakta om Karriärakademin

Karriärakademin är ett initiativ av Malmö FF för att göra en insats mot ungdomsarbetslösheten i Malmö.
Med utgångspunkt i behoven hos klubbens samarbetsföretag arbetar Karriärakademin med matchning av arbetslösa Malmöungdomar i åldern 16-29 mot arbetstillfällen. Man arrangerar också olika vägledande aktiviteter med information om branscher och yrken samt skapar nya arenor för företag och ungdomar att mötas på. Karriärakademins metodik och samverkansformer arbetades fram under en nio månader lång förstudie med medel och stöd från ESF och sedan 1/7 2015 har Malmö FF och Malmö Stad ingått ett tvåårigt s.k. idéburet-offentligt partnerskap (IOP) . Karriärakademin har identifierat att där man verkligen kan göra skillnad är genom samverkansprojekt, där man tar utgångspunkt i näringslivets behov med fokus på matchning och vägledande aktiviteter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *