Nytt Öresundspris ska delas ut på Malmö Näringslivsgala

Från och med 2020 finns ett nytt pris på Malmö Näringslivsgala, Malmö Greater Copenhagen Business Award, för att uppmärksamma företag, person eller organisation som gjort en betydande insats för näringsliv eller arbetsmarknad över Öresund.

Vinnaren kan komma från hela Greater Copenhagen-området, men det ska finnas en tydlig positivt tillväxt- eller arbetsmarknadskoppling till Malmö/Malmöregionen.

Några av kriterierna ska vara nytänkande, affärsresultat och huruvida företaget bidragit till nätverksskapande över sundet. Möjligheten att nominera är öppen och den jury som utser pristagaren ska ha bred förankring inom Greater Copenhagens område.

Malmö ingår i Nordens största arbetsmarknadsregion, Greater Copenhagen. Malmö stad ser att arbetstillfällena kommer att bli fler och mer varierande i regionen och vill därför gå i bräschen för att uppmärksamma innovativa företag som stärker vår gemensamma attraktions- och konkurrenskraft, både här och nu, och i framtiden.

– Med priset vill vi uppmärksamma dem som gjort betydande och visat på affärsmöjligheterna i vår allt mer integrerade region. Vi vill också visa på att vi från Malmö stads sida prioriterar näringslivs- och arbetsmarknadsintegrationen över Öresund och arbetar tillsammans med näringslivet för att möjliggöra detta än mer i framtiden, säger Micael Nord, näringslivsdirektör i Malmö stad.

Priset har utvecklats i samarbete med Øresundsinstituttet och kommer att delas ut med de andra priserna på Malmö Näringslivsgala!

Kontakt: Lena Persson. Näringslivsutvecklare, Omvärlds- och näringslivsavdelningen, Malmö stad. Tel 0709-724953. Mail lena.persson22@malmo.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *