Stolt hundraåring uppmanar fler att nominera

I höstas var glädjen stor på Bona. Det snart hundraåriga bolaget med merparten av sin försäljning utomlands hade nominerats till Årets Malmöföretag.

– Det var en enorm glädje och stolthet för hela organisationen, säger Kerstin Lindell, vd på Bona.

 

Bona är ett familjeägt företag som grundades 1919. Namnet kommer från bonvax och man har i alla år hållit fokus på allt som behövs till trägolv, från installation och underhåll till renovering. Idag  har man verksamheter i nära 100 länder och 98 procent av miljardföretagets försäljning sker utomlands, men huvudkontoret ligger kvar i Malmö.

Vad trodde du om era segerchanser?

– Vi var tillsammans i en fin skara med Stratiteq och Exakta, så man vet ju aldrig men man hoppas. Vi hade en chans på tre, säger Kerstin Lindell.

Vad tycker du om näringslivsgalan där priserna delas ut?

– Det är ett fantastiskt initiativ! Jag har varit på den i många år, flera år innan vi blev nominerade och jag tycker om den. Bredden på priset är jättebra och man blir inspirerad. Det är med glädje man ser hur mycket företagande som är på gång. Så den fyller ett gott syfte.

Och kvällen för Bona blev precis så bra som de kunde hoppas på. När det var dags för att utse vinnaren i deras kategori var det Bona som ropades upp och Kerstin Lindell fick kliva upp på scenen och ta emot diplom, blommor och applåder.

– Det var en fantastisk glädje! Det var roligt att få uppmärksamhet för det arbete man gjort tillsammans med personalen. Med Malmö som bas arbetar vi målmedvetet för att skapa ett starkt, globalt varumärke med fokus på hållbarhet och innovation, säger Kerstin Lindell.

Varför vann ni?

– Vi har lyckat engagera medarbetarna och ska man vara marknadsledande måste man vara innovationsledande.

Hur firade ni?

– Det blev tårta med personalen och så tryckte vi upp t-shirts där det stod att vi är Malmös bästa företag.Det är viktigt för oss lever och verkar i Malmö för att ha förutsättningarna att vara kvar, att vi kan fortsätta att attrahera och behålla medarbetare. Nästa år fyller vi hundra och det är en stolt hundraåring som tar avstamp inför framtiden. Jag tycker att det är rätt coolt att vi är så gamla, det är det inte många som är. Men vi ser med tillförsikt fram mot 100 år till med Malmö som bas.

Ni finns i nästan 100 länder och har en försäljning på över ett par miljarder kronor. Hur stort är priset för er egentligen?

– Primärt är det stort för ägarna, styrelse och medarbetare här. Men det fanns en stor stolthet även i de utländska dotterbolagen. De vet betydelsen av Malmö. Jag blev väldigt glad över de reaktioner vi fick från USA och från Asien. Det här betydde mer än vad jag själv förstått.

Nomineringarna till näringslivspriserna är öppna fram till den 26 oktober. Varför ska man nominera någon till näringslivspriserna?

– Jag tycker absolut att man ska göra det. Man synliggör dem som gjort något bra. Genom att lyfta fram positiva, inspirerande förebilder

 

Nominera dig själv eller dina kandidater på www.malmonaringslivsgala.se !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *