Vinnarna korade på årets Näringslivsgala!

Igår var det åter Malmö Näringslivsgala, för 19:e året i rad! Under detta speciella år var galan digital och öppen för alla att följa live online. De guidades genom eftermiddagen av värdparet Loulou Lamotte och Måns Nilsson och fick lyssna på sköna toner av MSO, DJ A Sisters och husbandet i ledning av Malmömusikerna Anders Grahn och Peter Zimny.

Läs också mer här: https://www.malmonaringslivsgala.se/vinnare/

 

Vinnarna utan inbördes ordning:

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM KREATIVA NÄRINGAR

Simogo

Pristagaren må vara ett litet bolag men deras avtryck i branschen är desto större.

Med deras egna ord ligger fokus i verksamheten på det som är ”spännande, intressant, överraskande eller helt enkelt roligt”. Vi ser ett företag med inspirerande entreprenörer, som lockar en global målgrupp med sina egensinniga fartfyllda spelupplevelser, som bidrar med innovation, jobb och tillväxt. Deras kreativa och nyskapande produkter har belönats med en mängd internationella priser i absolut världsklass, och med sin mångfald av kreatörer befäster de ytterligare Malmös betydelse som nav för spelutveckling.

Malmö stads näringslivpris i kategorin kreativa näringar 2020 tilldelas – Simogo

www.simogo.com

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM LIFE SCIENCE

ARJO

”Produkter som ger en ökad rörlighet för patienter och mindre skador för personal vilket resulterar i en effektivare vård över hela världen, med Malmö som avsändare.

Sedan decennier ett dominerande och mycket framgångsrikt miljardföretag i Malmös Life Science familj.

Malmö Stads näringslivspris inom Life science går till…. ARJO!”

www.arjo.com

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS INOM MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING

Enjay

Där andra ser luft ser det här Malmöföretaget återvunnen värme, minskade koldioxidutsläpp och globala möjligheter. Att kasta bort energi är inte längre ett alternativ. Med sitt innovativa energiåtervinningsaggregat för storkök i alla branscher vill företaget skala upp och spara energi globalt. I framtiden ser man sig expandera inom områden som bageri, tvätteri och billackeri.

Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling går 2020 går till Enjay.

www.enjaysystems.com

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS: ÅRETS MALMÖFÖRETAG

Massive Entertainment

Årets malmöföretag är en av stadens största arbetsgivare. De representerar stadens mångfald med personal från hela världen. Företaget har varit en viktig magnet för att dra kompetens till Malmö och har fungerat som en inkubator i sin bransch. När de flyttade till historisk industrimark på Möllevången ritade de om kartan och sluter cirkeln för stadens utveckling från industristad till en del av framtidens upplevelseindustri.

Vinnaren är: Massive Entertainment!

www.massive.se

MALMÖ STADS NÄRINGSLIVSPRIS: ÅRETS STARTUP

Lupinta

Vinnare i kategorin Malmö stads startup-pris är ett bolag som bokstavligen är förankrat i den skånska myllan, men har sått ett frö med potential att ställa om den globala livsmedelsindustrin för ett mer hållbart liv. Deras lösning kan påverka både planeten och människorna som bor på den genom ett närodlat alternativ till både köttprodukter och köttsubstitut.

Vinnaren är: Lupinta

www.lupinta.se

MALMÖ GREATER COPENHAGEN BUSINESS AWARD

Medicon Valley Alliance

”Med ett ben på vardera sidan Öresund görs en stor insats för att lyfta fram och utveckla företag och verksamheter inom ett av Nordens största och mest betydelsefulla kluster.

Genom strategiska samarbetsprojekt som förenar krafterna hos näringsliv och samhälle drivs utvecklingen framåt i Malmö såväl som Greater Copenhagen-regionen och därigenom markerar årets pristagare oss som en stark spelare i världsklass.

Vinnaren är Medicon Valley Alliance!”

www.mva.org

Årets UF-affärsidé i Malmö

BASTA-UF

Med en affärsidé som sätter fingret på ett av vår tids största problem, nämligen matsvinnet, ger Basta UF kasserat bröd nytt liv. Närproducerat, ekologiskt och med personlig känsla. Med ett imponerande helhetstänk har företaget redan nått stora framgångar.

En miljövänlig pasta gjord av räddat bröd.

Bröd och pasta blir naturligtvis BASTA. Allt hänger ihop när matsvinnet blir matvinnet!

ungforetagsamhet.se/company/basta-uf

Bästa Malmöambassadör

”Årets Malmöambassadör går till en verksamhetsledare, eldsjäl och nätverkare av rang, samt en kvinnoförening sprungen ur Kockums-varvet som stöttat hundratals kvinnor till självständighet. Genom fokus på språk, kontakter och entreprenörskap lotsar de kvinnor med invandrarbakgrund till Malmös näringsliv. År 2020, mitt under brinnande pandemi, sydde de skyddsrockar till stadens medarbetare och firade sitt 50-årsjubileum. I år förtjänar de att hyllas för sitt långa och engagerade arbete för kvinnors företagande och egenmakt i Malmö. Årets Malmöambassadör går till Tatjana Ristovski och Internationella Kvinnoföreningen i Malmö!”

www.ikf.se

För frågor:

Projektledare Malmö Näringslivsgala:

Lena Persson, Malmö stad Näringslivskontoret, lena.persson22@malmo.se, 0709-724953

Thobias Lading, Malmö stad Näringslivskontoret, thobias.lading@malmo.se, 0766-323986

One thought on “Vinnarna korade på årets Näringslivsgala!

  1. Varmt tack Malmö för en mycket kreativ och entreprenöriell näringslivsgala, anno 2021!
    Mycket positivt och företagsamt genomfört och trevligt att få delta digitalt. Malmö är verkligen en företagsam kommun med massor av möjligheter och en bra framtid för företagande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *