Är du soloföretagare? I så fall är du välkommen till en kick-off exklusivt för dig den 14 mars!

Eventkategori
Event Föreläsning Informationsträff Seminarium
Arrangör

Företagarna

Datum och tid
Sista datum för anmälan

fredag, 01 mars, 2019

Adress till evenemanget

Scandic Triangeln, Triangeln 2, 211 43 Malmö

Stad

Malmö

Webbplats för evenemanget
https://www.foretagarna.se/event/syd/2019/soloforetagardagen/
Pris

395 kr för icke medlem - kostnadsfritt för medlemmar i Företagarna

Kräver det medlemsskap?

Nej

Beskrivning

Vill du träffa andra drivna soloföretagare, mingla med potentiella kunder och utveckla ditt företag? Då är detta ett utmärkt forum för nätverkande tillsammans med likasinnade.

Vi har många soloföretagare och därför vill vi göra en dag då ditt företagande står i fokus där du har möjligheten att lyfta blicken från det dagliga arbetet och blicka framåt.

Program 

08.30 – Registrering och mingel med
09.00
  Välkomna
09.10 – Hur arrangerar jag möten som gör skillnad?
09.20 – Hur arbetar jag strategiskt med sociala medier
Innehåll: Alexandra Bylund, som driver Mama Said Media är expert på sociala medier Alexandra Bylundoch kommunikation. Hon kommer under den här föreläsningen att prata om hur vi ska kommunicera för att nå ut i sociala medier.
Vad är det som fungerar egentligen? Hur ska vi prata för att folk ska lyssna på oss? Vad är det som skapar engagemang? Hur fungerar algoritmerna? Alexandra kommer ge oss knepen för att lyckas i våra sociala kanaler.

10.05 – Paus med fika

10.30 – Livet på jobbet – Christoffer Wiberg, Sandra Carzborn – IKEA
De berättar om hur de tänker när de designar möbler och arbetsplatser. De inspirerar oss om hur vi påverkas av den miljö vi finns i och ger enkla tips för hur vi kan inreda vårt kontor bättre med tanke på ergonomi, material och ljussättning
11.15 – Ta ansvar för din ekonomi nu och i framtiden
Mikael Söder – Länsförsäkringar Skåne
Innehåll: Berättar om de försäkringar som man behöver som företagare, både för att skydda sig själv och sin egendom. Hur ska man tänka när det gäller sin pension som egenföretagare?

12.00 – Lunch

13.15 – Kunden har alltid fel! – Våga utmana! 
Hasse Olsson vänder ut och in på gamla sanningar. Det är inte säkert att ni kommer att se på försäljning eller företagskultur så som ni gjort tidigare!

Hasse är en enormt energisk, provocerande okonventionell  och rak föreläsare som inte lindar in enkla sanningar i bomull. Han leverera sanningar och egna erfarenheter i ett högt tempo, samtidigt som han berör och engagerar publiken.  Innehåll: Framgångsfaktorer för försäljning, formeln till all försäljning. Kunden har alltid fel! – Våga utmana! Cappuccinoteorin, Kunskap är värdelöst!
14.15 – 30 år som egenföretagare – hur överlever man?

14.20 – Fika

14.50 – Bli din egen bästa boss
Går det att skapa en bättre arbetsmiljö, mer välmående och bättre lönsamhet med hjälp av ditt självledarskap? Absolut. Hur? Genom att gå på föreläsningen ”Bli din egen boss” som hålls utav ledarskapsutvecklaren Clara Löfvenhamn från Bossbloggen. Där kommer du att få de verktyg som du behöver för att vässa ditt självledarskap och bli din egen bästa boss!

För drygt två år sedan startade Clara den prisbelönade ledarskapsbloggen Bossbloggen som följs av cirka sjutusen personer varje månad. Idag arbetar hon heltid som ledarskapsföreläsare och rådgivare åt ledare i olika organisationer och roller. Men också med att driva Bossbloggen och Facebook-gruppen Bossbrudar för kvinnor som är eller vill bli chefer.

15.40 – Drop-in rådgivning
Juridisk rådgivning med våra jurister för dig som har frågor om detta. Öppen rådgivning, max tio minuter per person.

 Anmäl dig här. 

Detta inlägg är publicerat i . Spara sidan som bokmärke.