Internationell kontraktsskrivning

Eventkategori
Kurs/ utbildning
Arrangör

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

Datum och tid
Sista datum för anmälan

måndag, 18 november, 2019

Adress till evenemanget

Clarion Grand Hotel, Lokal "Storm", Stortorget 8 252 23 Helsingborg

Stad

Helsingborg

Webbplats för evenemanget
https://handelskammaren.com/evenemang/internationell-kontraktsskrivning-2/
Pris

2 650 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. 3 950 kr/pers för icke medlemmar. Moms tillkommer. I priset ingår kaffe förmiddag och eftermiddag, lunch, dokumentation och boken ”Nationell rätt och internationella köpavtal” av Lars Gorton. Efter utbildningen får deltagarna ett kursbevis.

Kräver det medlemsskap?

Nej

Beskrivning

Lär dig undvika de vanligaste fallgroparna inom internationell kontraktsskrivning!

Under dagen belyses grundläggande frågor i internationella inköps- och försäljningsavtal. Syftet med utbildningen är att du genom att förbättra dina kunskaper inom internationell kontraktsskrivning ska kunna få till stånd mer genomtänkta avtal och därmed göra bättre affärer.

I det inledande passet får du en inblick i vad som krävs för att ett bindande avtal ska anses ha uppkommit, hur standardvillkor används samt grundläggande regler för avtalstolkning. Därefter går vi igenom vanliga avtalsbestämmelser och deras syfte, innebörd och konsekvenser, till exempel bestämmelser om leveransvillkor, fel och reklamationer. Vi tar även upp frågor kring lagval och tvistelösning, som är särskilt aktuella i internationella avtalsförhållanden. Dagen avslutas med en övergripande genomgång av den internationella köplagen (CISG).

Utbildningen vänder sig till alla som vill få en ökad insikt i internationell kontraktsskrivning och framförallt till de som arbetar med inköp och försäljning på företag med internationell verksamhet.

Föreläsare är advokaterna Johan Herrström och Cecilia Rehn från Advokatfirman Lindahl.

Efter utbildningen får deltagarna ett kursbevis. Om du deltar i vår Diplomutbildning för Import- och Exportkunskap ingår den här utbildningen i programmet.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

I samband med registreringen 9.45-10.05 serveras kaffe/te och fralla.

I priset ingår kaffe förmiddag och eftermiddag, lunch, dokumentation och boken ”Nationell rätt och internationella köpavtal” av Lars Gorton. Efter utbildningen får deltagarna ett kursbevis.

Detta inlägg är publicerat i . Spara sidan som bokmärke.