SMART JURIDIK FÖR FÖRETAG – Vägen till goda affärer

Eventkategori
Frukostmöte Seminarium
Arrangör

Advokatfirman VICI

Datum och tid
Sista datum för anmälan

onsdag, 13 mars, 2019

Adress till evenemanget

Klostergatan 2, 222 22 Lund

Stad

Lund

Webbplats för evenemanget
https://app2.editnews.com/page/read.ashx?issueid=413104
Pris

0 kr

Kräver det medlemsskap?

Nej

Beskrivning

VICI håller under våren en serie kostnadsfria seminarier om smart juridik för företagare. Med hjälp av praktiska exempel guidar våra jurister dig på ett pedagogiskt sätt genom en rad väsentliga rättsområden. Upptäck hur juridiken faktiskt kan användas som ett effektivt verktyg för att uppnå goda affärer!

I denna andra omgång kommer vi bland annat att beröra frågeställningar kring aktiebolagsrätt och bolagsrätt. Vi kommer att gå igenom frågor kring bolagsstyrning, de grundprinciper som styr bolag samt de olika former av ansvar som kan aktualiseras.

I korthet kommer vi att beröra förberedelser som är lämpliga att göra inför köp eller försäljning av rörelser. Vi kommer också att behandla praktiska frågor och gå igenom grundkraven för att kunna delta i en offentlig upphandling. Under hösten kommer vi att fortsätta våra seminarier men då med fokus på grundläggande fastighetsrättsliga frågor samt skatterättsliga avväganden för vilken företagsform som är lämplig och hur anställdas förmåner beskattas.

För den som önskar finns det efter seminariet möjlighet att stanna kvar för en frågestund. Det finns inga dumma frågor, så passa på att ställa alla de frågor som du gått och funderat på!

Förutom ett glatt gäng jurister med olika specialistkompetenser, bjuder vi även på frukost och en användbar skriftlig sammanfattning att ta med hem.

Detta inlägg är publicerat i . Spara sidan som bokmärke.