Högskolor & universitet

En möjligheternas kunskapsstad

 

Malmö  – universitetsstad med mersmak

Malmö Högskola som startade 1998 var fram till 2017 Sveriges största högskola och det åttonde största lärosätet i Sverige med nästan 23 000 elever.

2017 blev Malmö Högskola universitet, i dagsläget har man över 24 000 studenter och ökar stadigt.
I Malmö finns dessutom möjlighet att läsa på bland annat konsthögskola, musikhögskola, teaterhögskola samt på World Maritime University.
I närliggande Lund finns Skandinaviens största skola för högre utbildning med över 46 000 elever. Många väljer också att studera på båda sidor sundet. Läs mer om Malmö Universitet på på mau.se.

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Det är Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning och man bedriver verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar 6 000 personer – lärare, forskare, administrativ och teknisk personal – och man har cirka 46 000 studenter.

Huvuddelen av universitetet ligger i Lund, men även i Malmö finns flera utbildnings- och forskningsinstitutioner. Universitetet har också ett campus i Helsingborg. Läs mer på lu.se.

Specialhögskolor i Malmö