”Vi vill visa upp 52 drömhelger i Malmö”

Malmö är den lilla staden med det stora hjärtat – här samsas människor från 182 olika länder i en underbart bubblande, färgrik och engagerad stad, där det finns väldigt mycket att uppleva. Så vilka tips på drömhelger har våra inbitna Malmöbor till andra som vill uppleva staden?

– Vad gör en fågelskådare i Malmö under en helg? Vad gör en skejtare, en gourmet, ett fotbollsfan eller en konstintresserad? Vi vill göra små videoklipp med ”nördiga” Malmöbor där de tipsar om vad som är bäst att se, göra, besöka, handla och äta i Malmö, säger Sverker Haraldsson, projektledare på Malmö stad.

Sverker är en av de personer som var med och spann fram idén om 52 drömhelger – en för varje vecka under året – på Meet Malmös stormöten i höstas. Meet Malmö är Malmö stads arbetssätt för samverkan med näringslivet, och ett ämne som ofta diskuteras när staden träffar representanter från företag är den negativa bild av Malmö som florerar i media. Tanken med initiativet är att balansera den bilden genom att visa upp allt det goda Malmö har att erbjuda för de som lever och verkar här.

– Initiativet om att låta Malmöbor visa upp 52 drömhelger ligger i linje med hur vi arbetar med influencers, säger Malmö stads destinationschef Ann Nyström.

Marknadsföreningen i Malmö (MiM) vill vara en del i framtagandet av de 52 drömhelgerna och kommer att gå ut med en förfrågan till sina medlemmar om de vill delta i samverkansprojektet.

– Vi hoppas på en stor uppslutning hos våra medlemmar, säger ordförande Monica Holmberg. Det är viktigt för oss som boende och verksamma i Malmö hur andra ser på vår stad, och kan vi medverka för att sprida fler bilder av Malmö så vill vi gärna vara med!

Har du också en idé på något som Malmö stad och näringslivet skulle kunna samverka kring? Hör av dig till Meet Malmö!

Liselotte Ehn, ansvarig processledare Meet Malmö, Malmö stad
Telefon: 0702-05 97 60
E-post: meetmalmo@malmo.se
Hemsida: www.malmobusiness.com/meetmalmo